Logo Universiteit Utrecht

Paard-en-Tijd

Eigenaren

Het weekend van 7 en 8 oktober 2017 gaan de deuren van de Universiteitskliniek voor Paarden weer open voor iedereen die geïnteresseerd is. Het worden afwisselende dagen met leerzame lezingen, gezellige en informatieve stands en natuurlijk een kijkje achter de schermen tijdens de rondleiding door de kliniek!

Met het thema Paard-en-tijd wordt ingegaan op onderwerpen van vroeger en nu. Vaccineren doen we al jaren, een update krijgt u van onze dierenarts, Janneke Sleutjens van onze Ambulante Kliniek voor Paarden.

Met het moderne Q-horse systeem is orthopeed Wim Back in staat om niet alleen duidelijke kreupelheden maar ook subtiele asymmetrieën te meten bij uw paard. Hij neemt u mee in de wetenschap achter deze techniek en wat deze kan betekenen voor uw paard.

Onze specialist Hanneke Hermans bespreekt met u het oogonderzoek en problemen die ze vaak tegenkomt.

Dat paarden anno 2017 ook last hebben van welvaartsziekten bleek uit de grote vraag naar tips voor te dikke paarden. David van Doorn, voedingsspecialist, gaat u laten zien hoe u zelf het gewicht van uw paard kan beïnvloeden.

Voor het voorlopige programma klikt u hier. Kaarten kunt u hier bestellen. Let op: er zijn verschillende starttijden mogelijk, de inhoud is hetzelfde maar vanwege mogelijke drukte vragen wij u zich aan de aangegeven starttijd te houden.

Wilt u op de hoogte blijven, volg ons op Facebook en Twitter.  Hier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen! Voor een foto-impressie van de vorige editie klik hier.