Logo Universiteit Utrecht

Paard-en-Tijd

Hoefsmeden

Op vrijdag 6 oktober nodigen wij u van harte uit voor de hoefsmedendag van het symposium Paard-en- tijd. U bent voor deze dag welkom op de Universiteitskliniek voor Paarden.

De dagvoorzitter Maarten Willemen zal u welkom heten waarna Gerben Bronkhorst ons in zijn lezing meeneemt in de historie van de hoefsmid tot en met het heden.

Dr. Ben Gorissen verzorgt een lezing over zijn onderzoek naar de ontwikkeling van het veulen tussen 3 en 24 weken. Hij heeft metingen gedaan aangaande centre of pressure en de balans van de voet, zowel lateraal-mediaal als teen-hiel.

Dr. Back zal een presentatie verzorgen betrekking hebbende op het nieuwe geavanceerde meetsysteem: Q-horse. Met dit systeem kunnen we ongekend nauwkeurige metingen verrichten in de beweging van ons paard. Inmiddels hebben we nu zo`n 2 jaar ervaring met dit meetsysteem.

Na een heerlijke lunch geserveerd op de monsterbaan-beursvloer zal een casestudy over de behandeling van een perforerende kroonrandscheur verzorgd worden door Jan de Zwaan. ‘Geef niet op!’ zal zijn eindconclusie zijn.

De rest van de middag wordt besteed aan een forumdiscussie onder leiding van de dagvoorzitter. Twee jaar geleden leidde dit tot een ongekend interessante discussie. Deze keer zal een panel van 3 professionals uit verschillende hoefverzorgingsrichtingen achter de tafel plaatsnemen. Zij zullen, nadat zij hun visie hebben duidelijk gemaakt middels een korte PowerPointpresentatie, vragen uit de zaal gaan beantwoorden.

We denken voldoende ruimte gehouden te hebben tussen de onderwerpen zodat we de mogelijkheid hebben om op een constructieve manier met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

Na afloop is er ruim gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Een schema van het volledige programma vindt u hier. Inschrijven voor de hoefsmedendag kost 100 euro tot 10 september 2017, daarna is het 125 euro. U kunt zich hier inschrijven.

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van de ontwikkelingen omtrent het programma volgt u ons facebook evenement. Voor een fotoimpressie van de vorige editie kijkt u op de homepage.